Takaisin Tyhjennä haku

Bolla Prosecco Superiore Valdobbiadene Extra Dry

Prosecco-kuohuviinin laatuhierarkia ei ole monellekaan viinityylin ystävälle vielä tuttu asia, mutta opettelemalla sanan 'Valdobbiadene' pääsee jo pitkälle. Kyseinen sana viittaa Proseccon tuotantoalueen historialliseen sydämeen, joka perinteisen eurooppalaisen kasvupaikka-ajattelun mukaan mielletään yhdeksi kolmesta parhaasta ala-alueesta Prosecco-kuohuviinin tuotannolle. Proseccoa ei ole tähän asti mielletty kasvupaikkaansa ilmentäväksi viiniksi, mutta ennen pitkää asia tulee varmasti Samppanjan tapaan muuttumaan. 

Rypäleet tähän 100 % Glera-rypäleistä valmistettuun viiniin on kerätty jyrkiltä rinnetarhoilta. Viileän mikroilmaston ansiosta rypäleitä leimaa uljas hapokkuus ja erityislaatuisen puhdaspiirteinen aromaattisuus. Syyskuussa käsin poimitut rypäleet on puristettu erittäin hellävaraisesti, jonka jälkeen ne ovat saaneet käydä viiniksi villihiivoilla. Kaksi kuukautta kestävän tankeissa tapahtuvan hiilihappokäymisen jälkeen viini on pullotettu joulukuussa ja lyhyen pullokypsytyksen jälkeen viini on laskettu myyntiin. 

Bolla Prosecco Superiore Valdobbiadenea leimaa puhdaspiirteisyys, tasapaino ja eleganssi. Se on makumaailmaltaan selkeästi tunnistettavissa viinityylinsä edustajaksi, mutta kaikki ominaispiirteet ovat esillä tavanomaista selkeästi tyylikkäämmällä tavalla. Tuoksu on päärynäisen hedelmäinen ja hieman kukkainen. Reilu 15 g/l jäännössokeri on täydellisen integroitunut ja ei erotu harmonisesta mausta lainkaan. Kuplarakenne on vaikuttava ryhdikkyydessään ja pitkäkestoisuudessaan. Päärynäinen ja hieman sitruksinen maku on erittäin raikas, ryhdikäs ja eloisa. 

Prosecco on tietysti ensiluokkainen seurusteluviini ja aperitiivi, mutta tällä viinillä on ryhtiä ja runkoa myös ruokapöydän juomaksi. Salaatit, pikkusuolaisen ja jopa monenlaiset pikaruuat pitävät tästä raikashappoisesta "paletinpuhdistajasta".

Servaalin tuotenumero:
3432702
Tuoteryhmä:
Kuohuviinit
Maa/alue:
Italy
Pakkaustyyppi:
0,75 l pullo
Myyntierä:
6 plo/ltk
Saatavuus:
Alko, HRC
EAN:
8008960687554
Alkoholiprosentti:
11,0
Laatikkokoko:
6
Rypäle:
Glera
Sokerimäärä:
15,7 g/l
Tuottaja:
Bolla

Tietoja tuottajasta:

Niin kuin monet menestystarinat myös Bolla sai alkunsa yhdestä miehestä. Abele Bolla piti pientä hotellia Venetossa, ja päätti vuonna 1883 alkaa valmistaa valkoviiniä vierailleen. Näin syntynyt Soaveksi nimetty viini sai niin suuren suosion, että Bollan perhe päätti omistautua viinien valmistukseen. Viinit rantautuivat pian myös Amerikkaan, ja erityisesti Hollywoodiin, missä esimerkiksi Frank Sinatra vaati aina pöytäänsä ensimmäiseksi pullon Bollan Soavea. Vuonna 1953 Abelen poika Alberto sai lapsiltaan syntymäpäivälahjaksi omalla kuvallaan etiketöidyn pullon lempiviiniään, joka oli nimetty Amaroneksi. Tämä oli ensimmäinen Amaronen markkinointitoimenpide, ja siitä alkoi Italian tunnetuimman viinin maailmanlaajuinen suosio. Nyt 130 vuotta myöhemmin Bollan useasti palkittujen viinien rypäleet kerätään edelleen käsin, ja viinit ilmentävät uskollisesti Veneton alueen klassisia viinityylejä. BOLLA. THE SOUL OF GREAT ITALIAN WINE.

Linkki tuottajan kotisivuille: http://www.bolla.it

Alkon tuotenumero: 916677

Servaali

Sivustomme sisältävät tietoa myös alkoholijuomista, joten jatkaaksesi sinun on oltava täysi-ikäinen.

Jatka

Our web pages also contain information on alcoholic beverages. If you wish to continue you should be over 18.

Continue