Takaisin Tyhjennä haku

Lamberti Amarone della Valpolicella

Yhdessä Barolon, Barbarescon ja Brunellon kanssa Amarone della Valpolicella on Italian kansainvälisesti maineikkain viinityyli. Vuosien saatossa ovat suomalaiset äänestäneet jaloillaan ja valinneet nimenomaan Amaronen suosikkiviinikseen, mitä tulee arvokkaisiin punaviineihin. Syitä tähän ei ole vaikea löytää, sillä jopa kuukausien ajan kuivatetuista rypäleistä valmistettu täyteläinen, voimakas ja intensiivinen viini on mitä oivallisin valinta kylmien syys- ja talvi-iltojen viiniksi ja Italian muiden alueiden vastineista poiketen Amarone ei yleensä vaadi pitkää kellarointia ollakseen nautinnollinen.

Lamberti Amarone della Valpolicella valmistetiin Corvina-, Rondinella- ja Corvinonerypäleistä, jotka ovat kasvaneet lounaaseen suuntaavilla, savi- ja kalkkikivimaaperän omaavilla tarhoilla San Pietro in Carianon, Negrarin, Fumanen sekä Maranon kylien alueilla. Lokakuun alussa vain parhaat rypäleet (noin 20 % kokonaissadosta) on kerätty käsin 7 kilogramman kokoisiin puulaatikoihin, joissa ne ovat saaneet kuivua noin sadan päivän ajan kuivassa, hyvin ilmastoidussa huoneilmassa. Tammikuussa rypäleistä on puristettu erittäin konsentroitunut rypälemehu, joka on sitten käytetty punaviiniksi.

Osa viinistä kypsyi 18 kuukauden ajan suurissa tammisammioissa, loput 12 kuukauden ajan uusissa, pienissä tammitynnyreissä. Tämän jälkeen viini on saanut kypsyä pulloissa vähintään neljän kuukauden ajan ennen myyntiin laskua.

Lamberti Amarone della Valpolicellan tuoksu on hyvin tummasävytteinen ja intensiivinen. Siitä voi löytää tummaa kirsikkaa, luumua, mausteita ja tummaa suklaata. Maku on täyteläinen, roteva ja lämmin. Kypsää, syvää tumman hedelmäistä konsentraatiota ryhdittävät eloisat hapot ja ronskit, mutta kypsät tanniinit. Pitkässä jälkimaussa on reilusti maustetta sekä hieman viinityylille tavanomaista bitterisyyttä.

Viini taipuu ruokapöydässä ronskeille liharuuille, esimerkiksi suuremmalle riistalle, mutta kenties parhaimmillaan se on meditaatioviininä ja kypsien juustojen, kuten parmesaanin kyytipoikana. Lamberti Amarone della Valpolicella on jo juotavissa, mutta kehittyy vielä ja on parhaimmillaan 7-10 vuoden ikäisenä.

Servaalin tuotenumero:
3132712
Tuoteryhmä:
Punaviinit
Maa/alue:
Italy
Pakkaustyyppi:
0,375 l pullo
Myyntierä:
12 plo/ltk
Saatavuus:
Alko, HRC
EAN:
8000160614354
Alkoholiprosentti:
15,5
Laatikkokoko:
12
Rypäle:
Corvina, Corvinone, Rondinella
Sokerimäärä:
9 g/l
Tuottaja:
Lamberti

Tietoja tuottajasta:

Lambertin viinitalo perustettiin 1964 Garda-järven rannalle. Lamberti tunnisti jo varhain muutokset kuluttajien makutottumuksissa, ja sen rooli Veneton klassisten viinityylien uudistajana on yleisesti tunnustettu. Lamberti on vakiinnuttanut asemansa kansainvälisesti tunnettujen italialaisten viinibrändien joukossa. Lambertin viineissä yhdistyy korkea laatu ja helposti lähestyttävä tyyli. Viinitarhoja erottaa ”Santepietre” eli perinteiset ja alueelle tyypilliset, pyhistä kivistä, jotka on kerätty Garda-järven lähistöltä, tehdyt matalat kiviaidat.

Linkki tuottajan kotisivuille: http://www.cantinelamberti.it

Alkon tuotenumero: 959754

Servaali

Sivustomme sisältävät tietoa myös alkoholijuomista, joten jatkaaksesi sinun on oltava täysi-ikäinen.

Jatka

Our web pages also contain information on alcoholic beverages. If you wish to continue you should be over 18.

Continue