Takaisin Tyhjennä haku

Nino Negri Inferno Valtellina Superiore Carlo Negri  

Inferno on yksi Valtellinan neljästä arvostetuimmasta kasvupaikasta. Nimensä se on saanut sekä rinteiden jyrkkyyden, että alueen paahtavan kuumien kesähelteiden ansiosta. Viini on valmistettu alueen parhaiden palstojen Chiavennasca- eli Nebbiolo-rypäleistä, jotka ovat kasvaneet 400-450 metrin korkeudessa merenpinnasta. Alueen vaikeakulkuisuuden vuoksi koneellinen työskentely ei näillä tarhoilla ole mahdollista. Puolet viinistä kypsyi 22 kuukautta isoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä ja puolet 16 kuukauden ajan pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Viinin tuoksussa on kirsikkaista hedelmää, neilikkaa, kanelia ja kuivattuja ruusuja. Runsas, kypsän hedelmäinen maku on kosiskelevan pehmeä, mutta luonteikas. Kypsät tanniinit tekevät viinistä erittäin ruokaystävällisen. Hyviä yhdistelmiä ovat riista, lammas ja pitkään kypsyneet juustot. Viiniä voi kellaroida 10 vuotta vuosikerrasta.

Servaalin tuotenumero:
3132709
Tuoteryhmä:
Punaviinit
Maa/alue:
Italy
Pakkaustyyppi:
0,75 l pullo
Myyntierä:
6 plo/ltk
Saatavuus:
Alko, HRC
EAN:
8000160662331
Alkoholiprosentti:
13,5
Laatikkokoko:
6
Rypäle:
Nebbiolo
Sokerimäärä:
1 g/l
Tuottaja:
Nino Negri

Tietoja tuottajasta:

Vuonna 1897 perustettu Nino Negri on Valtellinan DOCG-luokitellun alueen ehdoton kärkituottaja. Päämajaansa 1400-luvulla rakennetussa Quadrion linnassa pitävä tila omaa 31 hehtaaria viiniköynnöksiä Valtellinan parhailla ala-alueilla. Vuodesta 1971 tilaa on johtanut Casimiro Maule, yksi Italian arvostetuimmista viinintekijöistä. Tilan tuotanto painottuu Chiavennasca- eli Nebbiolo-rypäleeseen, jonka huipentuma täällä on kuivatuista rypäleistä valmistettu Sfursat di Valtellina.

Linkki tuottajan kotisivuille: http://www.ninonegri.net

Alkon tuotenumero: 924017

Servaali

Sivustomme sisältävät tietoa myös alkoholijuomista, joten jatkaaksesi sinun on oltava täysi-ikäinen.

Jatka

Our web pages also contain information on alcoholic beverages. If you wish to continue you should be over 18.

Continue