Takaisin Tyhjennä haku

Nino Negri Ca’ Brione Terrazze Retiche di Sondrio

Ca' Brione on todellinen harvinaisuus: valkoviini Valtellinan alueelta! Rypäleyhdistelmäkin on epätavallinen. Chardonnay- ja Sauvignon Blanc -rypäleet saavat seuraa Incrocio Manzonista (Italiassa luotu Rieslingin ja Pinot Blancin risteytys) sekä pienestä määrästä Chiavennascaa (Nebbiolo). Käsin kerättyjä Chardonnay-, Sauvignon Blanc- ja Incrocio Manzoni - rypäleitä kuivattiin 20 päivän ajan. Nebbiolo-rypäleiden mehu ei ollut puristamisen jälkeen kontaktissa kuorien kanssa tanniinien ja värin välttämiseksi. Kahdeksan kuukauden mittainen kypsytys tapahtui ensimmäisen ja toisen käyttökerran pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä ja hiivasakkaa sekoitettiin seitsemän päivän välein. 

Aavistuksen mineraalinen tuoksu pursuaa kypsiä trooppisia hedelmäaromeja ja sitruunaa. Maku on täyteläinen, kuiva ja intensiivinen. Kypsän, vivahteikkaan hedelmäisyyden ohella mausta löytyy vaniljaa ja lievää kukkaisuutta. Ca' Brione on ehdottomasti ruokaviini. Hyviä kumppaneita ovat pateet ja terriinit, leikkeleet ja runsaat kalaruuat. Viiniä voi kellaroida viisi vuotta vuosikerrasta.

Servaalin tuotenumero:
3232706
Tuoteryhmä:
Valkoviinit
Maa/alue:
Italy
Pakkaustyyppi:
0,75 l pullo
Myyntierä:
6 plo/ltk
Saatavuus:
Alko, HRC
EAN:
8000160660474
Alkoholiprosentti:
13,0
Laatikkokoko:
6
Rypäle:
Chardonnay, Nebbiolo, Sauvignon
Sokerimäärä:
3 g/l
Tuottaja:
Nino Negri

Tietoja tuottajasta:

Vuonna 1897 perustettu Nino Negri on Valtellinan DOCG-luokitellun alueen ehdoton kärkituottaja. Päämajaansa 1400-luvulla rakennetussa Quadrion linnassa pitävä tila omaa 31 hehtaaria viiniköynnöksiä Valtellinan parhailla ala-alueilla. Vuodesta 1971 tilaa on johtanut Casimiro Maule, yksi Italian arvostetuimmista viinintekijöistä. Tilan tuotanto painottuu Chiavennasca- eli Nebbiolo-rypäleeseen, jonka huipentuma täällä on kuivatuista rypäleistä valmistettu Sfursat di Valtellina. 

Alppien juurella lähellä Sveitsin rajaa sijaitseva Valtellina on olosuhteiltaan erittäin haastava alue viinin viljelylle ja se onkin Italian suurin pengerrettyjen rinnetarhojen keskittymä. Rinteiden jyrkkyyden takia koneellinen työ ei ole vaihtoehto. Tarhat sijaitsevat hyvin korkealla merenpinnasta, parhaimmillaan jopa 900 metrissä.

Linkki tuottajan kotisivuille: http://www.ninonegri.net/

Alkon tuotenumero: 935507

Servaali

Sivustomme sisältävät tietoa myös alkoholijuomista, joten jatkaaksesi sinun on oltava täysi-ikäinen.

Jatka

Our web pages also contain information on alcoholic beverages. If you wish to continue you should be over 18.

Continue