Takaisin Tyhjennä haku

Rivetto Langhe Nascetta Borea

Nascetta on Langhen alueen vaalea alkuperäislajike, jonka ominaispiirteisiin luetaan kohtuullinen aromikkuus ja hyvä kypsytyspotentiaali. Rypäleen tähän 100 % lajikeviiniin on kerätty Sinion kunnan tarhoilta, jotka sijaitsevat 400 metrin korkeudella merenpinnasta mitattuna. Tarhat katsovat pohjoiseen, mikä poikkeuksellisesti on valkoviinille etu tällä punaviineistään tunnetulla alueella. Hiekka- ja kalkkikivimaaperästä ponnistava viini on kypsynyt sementtiastioissa, joissa sitä sekoitettiin säännöllisesti, jotta saataisiin aikaan raikas, mutta suuntumaltaan runsas lopputulos. Ryhdikkyyden turvaamiseksi viinin ei annettu käydä malolaktisesti. 

Viinin raikkaan aromaattisesta tuoksusta voi löytää kypsiä, eksoottisempia hedelmäaromeja, mineraalisuutta sekä kukkaisia vivahteita. Suussa viini on runsas ja kypsän hedelmäinen, mutta saa ryhtiä kohtuullisesta hapokkuudestaan. Hedelmän ohella mausta löytyy myös eihedelmäisiä piirteitä, kuten mineraalisuutta ja mantelia. Jälkimaku on pitkä ja harmoninen. Tämä erittäin mielenkiintoinen valkoviini sopii oivallisesti vaalealle lihalle, risottoruuille sekä runsaamman makuisille mereneläville.

Servaalin tuotenumero:
3231401
Tuoteryhmä:
Valkoviinit
Maa/alue:
Italy
Pakkaustyyppi:
0,75 l pullo
Myyntierä:
6 plo/ltk
Saatavuus:
Alko, HRC
EAN:
8027275000162
Alkoholiprosentti:
13,0
Laatikkokoko:
6
Tuottaja:
Rivetto

Tietoja tuottajasta:

Rivetton perheyritys on kasvanut neljä sukupolven saatossa paikallisesta ruokapuodista kansainvälisesti palkituksi viinitaloksi. Rivetton perheen intohimoinen suhtautuminen alueen maaperään ja paikallisiin rypälelajikkeisiin sekä tinkimätön viiniteon filosofia tuottavat persoonallisia, maaperää ilmentäviä ja hienostuneita viinejä. Decanter valitsi vuonna 2011 Rivetton Barolo Serralunga 2006 ”Vuoden Baroloksi” ja Wine Spectator listasi saman viinin maailman 100 parhaimman viinin listalla sijalle 16!

Linkki tuottajan kotisivuille: http://www.rivetto.it

Alkon tuotenumero: 942397

Servaali

Sivustomme sisältävät tietoa myös alkoholijuomista, joten jatkaaksesi sinun on oltava täysi-ikäinen.

Jatka

Our web pages also contain information on alcoholic beverages. If you wish to continue you should be over 18.

Continue