Servaali ja Cecilia Beretta yhteistyöhön
21. maaliskuun 2024Servaali ja Italian Venetosta kotoisin oleva Cecilia Berettan viinitalo ovat aloittaneet yhteistyön 19.3 alkaen. Pasquan perheen omistama, vuonna 1980 perustettu viinitalo keskittyy puhtaasti premium-viinien tuotantoon. Tilan toiminnassa keskeistä roolia näyttelee operatiivisesta toiminnasta vastaava Cecilia Pasqua. Viinien valmistusta johtaa Carlo Olivari ja konsulttina toimii legendaarisen Sassicaian tilan viinintekijä Graziana Grassini, joka liittyi mukaan vuonna 2018. Tilan viinit valmistetaan rypäleistä, jotka kasvavat tarhoilla Valpolicellan ja Soaven alueilla. Kestävä kehitys näyttelee tilan tuotannossa tärkeää roolia ja tällä hetkellä merkittävä osa tilan tarhoista käy läpi luomusertifiointiprosessia, koko tuotannon ollessa Equalitas-sertifioitua (kestävä kehitys) vuodesta 2021. Alueelle tyypillisten Amarone- ja Ripasso-viinien ohella fokuksessa ovat korkealaatuiset kuivat yhden tarhan punaviinit, joista voi löytää tyylillisiä yhtäläisyyksiä esimerkiksi Piemonten ja Toscanan viinien suuntaan.