Hyvää kannattaa odottaa – Mallaskosken Nemesis III saatavilla marraskuussa

18. syyskuun 2018

Mallaskosken Panimolta saapuu Alkojen valikoimaan syyskuun lopulla talon lippulaivatuotteesta viimeistelty versio, Nemesis III. Kyseessä on Mallaskosken Black Imperial Rye Ale, jota on kypsytetty noin 9 kuukautta tarkoin valituissa Henri Mounier -konjakkitynnyreissä.

Tynnyrikypsytyksen aikana oluen makea maltaisuus pehmenee sekä pyöristyy. Maku muuttuu kypsemmäksi sekä moniulotteisemmaksi ja se saa myös kuivatun hedelmän aromeja sekä mausteisuutta. Lisäksi tynnyrikypsytys tuo oluen makuun tammen aromeja ja tässä tapauksessa myös hienostunutta konjakin makumaailmaa.

Nemesiksen reseptiä on testattu kahden ensimmäisen erän osalta rauhassa, koska tynnyrikypsytyksen tulokset vaihtelevat tynnyrikohtaisesti. Nemesis III on ensimmäinen myyntiin laskettu erä ja oluesta on tehty myös pieni erä 0,75 cl pulloja ravintolamyyntiin. Nemesiksen valmistaminen kestää yhteensä vajaa puolitoista vuotta ja seuraava erä on jo suunnitteilla. Mallaskosken Panimolla on tarkoitus lanseerata jatkossa Nemesiksen lisäksi myös lisää tammikypsytytettyjä oluita.

”Nemesis III tuo täysin uudentyyppisen oluen suomalaisille oluen ystäville”, hehkuttaa Mallaskosken Panimon panimomestari Jyri Ojaluoma.

Nemesis III on saatavilla syyskuun 25. päivä alkaen Alkon valikoimasta tyylikkäässä 0,33 cl pullossa.